+

Home

 

Grip op updates


Windows 10 aanpassingen

Stop automatische microsoft updates!

Bron: Jongkind-ICT

Windows 10 en vooral de Windows 10 "home" versie, zijn dusdanig ingesteld door Microsoft zelf om eventueel beschikbare updates vrijwel altijd direct te downloaden en te installeren, zonder goedkeuring van de gebruiker. Dit leidt steeds vaker tot de niet zelden uiterst irritante en onverwachte zogenaamde "updates" die met name het opstarten van uw computer opmerkelijk kunnen vertragen.Hoewel veel van die zogenaamde Microsoft "updates" en "servicepack" weinig met "beveiliging" te maken lijken te hebben worden ze wel als dusdanig door Microsoft gepresenteerd en is de installatie ervan helaas wel verplicht en zijn in tegenstelling tot de oudere systemen zoals Windows XP , Windows 7 e.a. niet uit te stellen, of opnieuw "in te plannen", Bij Microsoft gaan ze er simpelweg vanuit dat hun gebruikers simpelweg niet begrijpen hoe belangrijk deze "updates" wel niet voor hun computers zijn (authentiek!) Het feit dat Microsoft hier vaak bitter weinig over verteld en dat veel updates vaak helemaal  niets met beveiliging te maken hebben en zelfs foutjes en ook wel problemen met zich kunnen meebrengen is daarbij van ondergeschikt belang.

STOP DE AUTOMATISCHE "UPDATES" EN HERNEEM DE CONTROLE OVER UW EIGEN COMPUTER.

Opgelet! Hieronder word in detail uitgelegd hoe je als gebruiker en eigenaar van je "eigen" computer het "automatisch downloaden en installeren" van de door Microsoft opgelegde "Windows 10 updates en Servicepacks" kunt voorkomen, en zelf kunt regelen". dit houd wel een "risico" in, te weten dat uw computer mogelijk niet is voorzien van de meest recente updates en servicepacks.

1. Stop de automatische update, service manager, als volgt


Klik op het Microsoft logo, links onderin uw scherm "hier in het blauw"en tik in vanaf uw keyboard; services gevolgd door "enter"


Vergeet ook niet om het veld: "startup" type deze op "disabled" te zetten aangezien de optie zichzelf anders automatisch weer inschakelt wanneer u uw computer herstart.

Door achtereenvolgends op "ok" te klikken word deze service definitief uitgezet, door deze bovenstaande procedure te herhalen kan deze service trouwens ook weer worden "aangezet"

Bovenstaande werkt voor "alle huidige en voorgaande versies van Windows", inclusief Windows 7, 8, 8.1. en zelfs Windows XP.


Let op! Microsoft adviseert haar gebruikers dringend om deze service juist aan te laten staan.

Niet helemaal onterecht, Microsoft Windows kent zelf tal van gaten in de beveiliging, Middels de vele updates bent u als gebruiker het beste verzekerd van de meest optimale en beste verdediging tegen internetcriminelen die hier misbruik van trachten te maken, dat geldt ook voor de  werking van uw computer.
Minstens 90% van alle updates heeft te maken met de beveiliging.