Home


Windows 10 aanpassingen

English

Windows 10

Bureaublad blijft herstarten na upgrade 1809 en gebruikers klagen over verdwenen data

Het beeld is dat als de computer is opgestart, de iconen op het bureaublad en de taakbalk in beeld komen. en dat na enkele seconden die wegspringen en het lijkt dat het bureaublad refresht wordt
En dat gaat maar door.
Je kan als in een soort race tegen de klok msconfig proberen op te starten
In veilige modus blijft het beeld wel stilstaan en kan die oplossing doorgevoerd worden.
Maar als je de Windows 7 startknop van Classic/Open Shell hebt, is dat het probleem, en zal je die eerst moeten zien te verwijderen.

Maar je kan eerst dit proberen als je geen Classic/Open Shell gebruikt.
1. Type msconfig  in  het zoekvenster

2. Klik op Services en haal het vinkje weg bij de services 
Problem Reports and Solution Control Panel
en Windows Error Reporting Service
Herstart de computer.Gebruikers klagen over verdwenen data na overstap op Windows 10 October Update
|
Meerdere gebruikers klagen op internet dat ze foto's, andere bestanden en programma's kwijt zijn na het doorvoeren van de Windows 10 October 2018 Update. Sommigen melden dat hun hele Documenten-map leeg is.
Op Reddit bevestigen verschillende mensen het probleem en naast de Documenten-map, raakten gebruikers ook foto's, video's en muziek kwijt.
De bestanden staan niet bij windows.old of onder een andere user en lijken definitief verwijderd.
Gebruikers raden aan te wachten met de installatie of in ieder geval back-ups te maken voor het doorvoeren van de update.
Uit de meldingen is niet op te maken of de gebruikers hun Documenten-map hadden gesynchroniseerd met OneDrive en of de opslagdienst dus onderdeel van het probleem is of juist soelaas kan bieden.
Volgens MSPoweruser speelde een vergelijkbaar probleem onder Insider-testers, voor de release van de October 2018 Update.

Dat het met Onedrive te maken heeft is echter vrij duidelijk
Met de update naar Windows 1809 krijg je ook Onedrive V18
In deze versie van Onedrive zit de optie om de mappen: desktop, afbeeldingen en documenten met je cloud ruimte op de MS servers via sync te brengen.
Als je de update naar Onedrive V18 ( bv via patch my pc) doet voor de update en naar instellingen gaat kun bij de tab [Automatisch opslaan] er nog zelf voor kiezen om desktop en afbeeldingen te syncen.
Als je voor documenten kiest krijg je de melding:
Mijn afbeeldingen in documenten is een mapsplitsing of symlink, en deze kan niet worden beveiligd: verplaats of verwijder dit item en probeer het opnieuw om door te gaan.
Als je dus eerst Onedrive update dan raak je niks kwijt, als je Onedrive en Windows tegelijk update door naar 1809 te upgraden gaat het vermoedelijk hier mis, door deze synclink. die niet goed herkent wordt.